Datum: 11, 12, 18 en 19 november 2017
Plaats: Kerk van Adorp
Opening: zaterdag 11 november 14.00 uur
ADORP – De Culturele Commissie Adorp organiseert op 11, 12, 18 en 19 november 2017 in de kerk van Adorp een expositie met drie bijzondere kunstenaars. De expositie is gratis toegankelijk van 14.00 – 17.00 uur.
De opening krijgt een bijzonder tintje met zang van Agnes Rozeboom (zang), begeleid door Kees Brandsma (contrabas). U bent van harte uitgenodigd bij de opening op zaterdag 11 november 14.00 uur, kerk Adorp
Kim Kenyon, kimcycles.weebly.com
Kim Kenyon (1988) is in 2013 afgestudeerd aan Academie Minerva, Groningen. Zij maakt plat en ruimtelijke werk in cortenstaal, voornamelijk organisch van karakter. Zij laat zich inspireren door allerlei patronen uit de natuur, bijvoorbeeld de groeivormen van bomen en wortels, spiralen, golven, barsten, maar ook de vergankelijkheid van de natuur transformeert zij naar beelden en installaties. De waargenomen vormen of patronen worden op een vrije en intuïtieve manier sterk vergroot op staalplaat getekend of geschilderd waarna ze met las gereedschap handmatig worden uitsneden. Sommige beelden zijn bedekt met een dunne laag roest doordat ze een tijdlang in het buitenlucht hebben gelegen. Haar beelden worden veelal buiten geëxposeerd, afgelopen zomer was haar werk te zien in het Rosarium van Winschoten, de beeldentuin Mariënheem in Zwolle en Waarkunst in t’Waar.
Jannes Koetsier, www.jannes-koetsier.nl
Jannes Koetsier is in 2003 afgestudeerd aan Academie Minerva, Groningen en in 2006 als Docent Beeldende Vorming. Koetsier laat zich inspireren door de werkelijkheid waarbij voorstelling, techniek en materiaal een fraai geheel vormen. Hij laat ons met frisse blik kijken naar de natuur, de mens en de wereld om ons heen waardoor we de werkelijkheid door zijn ogen zien. Op die manier stuurt en vormt hij onze waarneming als toeschouwer.
Lange tijd maakte Koetsier vooral figuratief werk omdat daarin de werkelijkheid, de lichtval en het materiaal een mooie harmonie kunnen vormen. Echter, de figuratie zit zo nu en dan in de weg. Verf en lichtval worden niet ondersteund door de voorstelling en doet er soms zelfs afbreuk aan.
Daarom presenteert hij in Adorp een nieuwe serie schilderijen met als onderwerp, verf en licht. Deze schilderijen hebben nauwelijks tot geen figuratieve grondslag.
Joyce ter Weele joyceterweele.com
Joyce ter Weele studeerde in 2015 af aan Academie Minerva, Groningen en won het Coba de Groot Stipendium. Zij combineert in haar werk materialen zoals houtskool, potlood, fineliner, grafiet, collage en zwarte/ witte verf. Papier is vrijwel altijd de drager. Haar uitgangspunt is de figuratieve werkelijkheid die ze vastlegt in foto’s waarbij ze zich richt op vormen en verhoudingen in zowel de natuur als in de verstedelijkte wereld. Vervolgens construeert en deconstrueert ze de foto’s tot zwart-wit collages die op hun beurt het startpunt vormen voor een nieuwe werkelijkheid.
Het werk daagt de waarneming uit, en wordt gemakkelijk als vreemd en vervreemdend ervaren. De ruimtelijkheid op zich wordt bevraagd, maar ook de verhouding van de kijker tot die ruimtelijkheid. In eerste instantie roepen de tekeningen associaties op van leegstaande gebouwen, plattegronden, ruïnes en andere, door de mens verlaten gebieden met als conclusie dat geen enkele vorm concreet is, omdat geen enkele associatie bevestigd wordt. Juist dit grensgebied zoekt ter Weele op waarbij ze stil staat bij onze neiging om zowel in figuratieve als in abstracte beelden te zoeken naar het herkenbare.
We zien u graag!