Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge

De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge zet zich in om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord in Adorp/Sauwerd/Wetsinge aan te bieden.

Provinciale Vrijwilligersprijs 2011

Provinciale Vrijwilligersprijs 2011 voor Culturele Commissie Adorp
in de categorie “leefbaarheid”!

gewonnenJaarlijks wordt door de provincie Groningen de Provinciale Vrijwilligersprijs uitgereikt in drie categorieën: Jeugd, Leefbaarheid en Zorg. Namens de provincie Groningen heeft de jury uit 135 aanmeldingen zes organisaties gekozen in deze drie categorieën. De Culturele Commissie Adorp was genomineerd samen met Tourist Info Westerwolde in de categorie Leefbaarheid. Gedeputeerde Marianne Besselink maakte de winnaars bekend van de drie categorieën en reikte een cheque uit van € 3000,-. Ben Kwerreveld nam namens de culturele commissie de ingelijste cheque in ontvangst en de commissie kreeg een juryrapport mee.

Sinds 1991 heeft Adorp een eigen culturele commissie. De Culturele Commissie Adorp zet zich in om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord in de voormalige gemeente Adorp (de dorpen Adorp Sauwerd en Wetsinge) aan te bieden, waardoor de leefbaarheid van deze dorpen wordt bevorderd. De CCA doet dit door exposities te organiseren met kunst van zowel jonge als meer gevestigde Nederlandse beeldende kunstenaars in het algemeen, en kunstenaars uit de noordelijke regio in het bijzonder. Ook de jamsessies in ’t Witte Hoes genieten zo langzamerhand grote regionale bekendheid. Tijdens deze sessies kunnen jonge muzikanten en zangers meespelen in een setting van vaste en bekende spelers met o.a. medewerking van Louw Leeuw. Daarnaast organiseert de commissie twee keer per jaar een kindertheater. Het jaarprogramma van de CCA omvat ruim 15 activiteiten.

Alle eer en lof gaat uit naar de drager van deze commissie, Ben Kwerreveld, die vanaf de oprichting in 1991, al ruim 20 jaar de gangmaker is van deze commissie.

 

Advertentie