Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge

De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge zet zich in om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord in Adorp/Sauwerd/Wetsinge aan te bieden.

EXPOSITIE

Een reactie plaatsen

Datum: 2, 3, 9 en 10 april
Plaats: Kerk van Adorp
Opening: Zaterdag 2 april om 14.00 uur

ADORP – De Culturele Commissie Adorp nodigde voor de expositie, die op 2, 3, 9 en 10 april wordt gehouden in de kerk in Adorp, twee kunstenaars uit. Het gaat daarbij om Linda van Huffelen (glasobjecten) en Harry Meerveld (schilderijen). De expositie is op genoemde dagen van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is steeds gratis. De officiële opening, die door Carla da Silva muzikaal zal worden verricht, is op 2 april om 14.00 uur.

Linda van Huffelen

De glazen sculpturen en objecten van Linda brengen kleur in uw leven. De manier waarop licht door glas schijnt en de kleuren die dan ontstaan zijn een levenslange fascinatie voor haar, die zij graag met u deelt.
De manier waarop glas vervloeit in de oven intrigeert Linda, zij doet dan ook continu onderzoek naar nieuwe mogelijkheden waarmee zij de vervloeiing kan beïnvloeden en nieuwe effecten kan veroorzaken. Linda houdt ervan om haarzelf uit te dagen met nieuwe technieken.

Zee grote schaal in blauw en geel glas zonder tekst

Zij gebruik veel technieken die in Nederland niet of nauwelijks toegepast worden. Hiertoe behoren technieken met zelf gemarmerd glas, ultradunne stroken, mokume gane en glaskammen. De gebruikte techniek voor de vrijstaande sculpturen heeft zij zelf ontwikkeld in gesmolten glas. Haar werk is verkocht aan klanten in onder andere Nederland, Duitsland, België, Spanje, de Verenigde Staten, China, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Harry Meerveld

Harry is een pure realist, niet fotorealistisch, het schilderproces moet zichtbaar blijven in het werk. Zijn inspiratie is heel divers, van winterlandschappen tot koeien, tot pure stillevens. Deze Noordeling schildert in zijn prachtige atelier de mooiste werken, onder invloed van het Groningse licht.

a031952f-a6d2-4380-9b37-5bd4c084ad11

Geen poespas, gewoon mooie schilderijen maken, dat is wat bij Harry past. Harry schildert met olieverf op paneel. Met deze onderwerpen zoekt hij naar evenwicht en verstilling in het spel van licht, kleur, ruimte en vorm. De laatste paar jaar schildert hij ook graag portretten van mens en dier.

Carla da Silva (openaar expositie)

Carla is een enthousiaste vertolkster van het Jiddische lied, de gezongen variant van de klezmer muziek. De vreugde en weemoed in deze muziek ontroert, vervoert en maakt je vrolijk. Begeleid op haar accordeon, zingt Carla verstilde poëtische liedjes, maar ook uitbundige theaterliederen, zoals het bekende “Bay mir bisti sheyn”. Jiddisch is een Joodse taal die in Duitsland is ontstaan en vrij dichtbij het Nederlands staat.

We zien u graag!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s