Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge

De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge zet zich in om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord in Adorp/Sauwerd/Wetsinge aan te bieden.

Passie-concert

Een reactie plaatsen

Datum: 19 maart
Plaats: Kerk van Adorp
Opening: 20.00 uur

Zaterdagavond 19 maart organiseert de Culturele Commissie Adorp weer een Passie-concert dat plaats zal vinden in de mooie oude dorpskerk van Adorp. Tijdens dit concert zal het Vocaal Ensemble Sequens de “Membra Jesu nostri” van Dietrich Buxtehude uitvoeren. Het Vocaal ensemble Sequens wordt begeleid door een strijkersensemble en orgel. Dit concert zal door de goede akoestiek van de kerk zeer goed tot zijn recht komen.
De aanvang is 20.00 uur, de toegangsprijs is € 12,50 inclusief consumptie voorafgaand aan het concert en een tekstboekje (er is geen pauze).

SEQUENS met Membra Jesu Nostri

In deze tijd voor Pasen klinkt traditioneel de passiemuziek.
Een bijzonder vorm daarvan betreft getoonzette mystieke gedichten.
Membra Jesu nostri patientis sanctissima (‘De allerheiligste lichaamsdelen van onze lijdende Jezus’) is zo’n mystiek gedicht. Daarin worden zeven lichaamsdelen van de gekruisigde Christus in het licht van zijn lijden en verwondingen bezongen. Dietrich Buxtehude (1637-1707) heeft de tekst verwerkt tot een oratorium, in een cyclus van zeven cantates, waarbij hij, tussen de mystieke teksten door Bijbelgedeelten uit vooral het Oude Testament heeft gebruikt. In de muziek zijn devotie, mystiek en drama te horen, met elkaar in een evenwichtig verband gebracht. De vele dissonanten verklanken het lijden van Christus en wellicht ook het mystiek doorleefd worden daarvan door de devote gelovigen.

Sequens bestaat uit Gera van der Hoek (sopraan 1), Ceciel van der Zee (sopraan 2), Joop Verburg (altus), Han Warmelink (tenor) en Rein van Dijk (bas).

Ze worden begeleid door Leendert Nooitgedagt (viool 1), Marina Maurer (viool 2), Marit Broekroelofs (barokcello), Janine van Zeeland (contrabas) en Kees Steketee (kistorgel).

We zien u graag!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s