Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge

De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge zet zich in om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord in Adorp/Sauwerd/Wetsinge aan te bieden.

Concert met Zuid-Amerikaanse muziek door het ensemble Caminante

Een reactie plaatsen

Zondagmiddag 7 oktober organiseert de Culturele Commissie Adorp, in samenwerking met ’t Sael, een concert met Zuid-Amerikaanse muziek door het ensemble Caminante. Dit concert zal in ’t Sael, Karspelweg 2, 9773TL Groot Wetsinge, plaatsvinden.
De aanvang is 15.00 uur, de toegangsprijs is € 15,00 inclusief bourgondisch hapjesbuffet. Tijdens de pauze worden er hapjes gepresenteerd passend bij het thema van de muziek.
De ruimte is beperkt, er kunnen ongeveer 35 personen genieten van deze muziek, daarom is het raadzaam te reserveren!

Reserveren: info@tsael.nl

Caminante
Het ensemble Caminante bestaat uit Marco Lopez, Annelies Lopez-Middel en Runa van den Broek. Caminante heeft Groningen als thuisbasis en bestaat sinds 2011.
Caminante betekent ‘de reiziger, onderweg’.
Het ensemble speelt  Zuid-Amerikaanse muziek veelal geïnspireerd de muziek van Inti Illimani en Illapu, maar ook de traditionele volksmuziek van de Andes-regio. Daarnaast speelt Caminante ook eigen nummers en bewerkingen. De afgelopen jaren voert Caminante regelmatig de Misa Criolla uit.
De muzikanten van Caminante spelen op meerdere instrumenten; zampoña, quena en quenacho, charango en verschillende snaarinstrumenten.

Marco Lopez – gitaar, charango, quena, quenacho, zampoñas, toyos en zang.
Annelies Lopez-Middel – fluit, quena, quenacho, bombo, zampoñas en zang.
Runa van den Broek – gitaar, bombo, percussie, zampoñas en zang.

Een charango is een snaarinstrument uit Zuid-Amerika. De quena is de traditionele fluit van de Andes. Het instrument is meestal gemaakt van hout of bamboe. De quenacho is een grotere, lager gestemde, versie van de quena en wordt op dezelfde manier gemaakt en bespeeld. De zampoña is een traditionele panfluit, evenals de toyos. De bombo is een soort trommel.

We zien u graag!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s