Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge

De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge zet zich in om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord in Adorp/Sauwerd/Wetsinge aan te bieden.

Educatie voor basisscholen

Een reactie plaatsen

De Culturele Commissie Adorp organiseert jaarlijks voor de basisscholen De Meander in Sauwerd en De Wierde in Adorp een educatie project. De kinderen komen in aanraking met verschillende kunstenaars uit de regio en leren werken met verschillende materialen zoals klei en houtskool en leren verschillende technieken zoals collage techniek. De kinderen maken – samen met de kunstenaars – zowel ruimtelijk werk als hangend werk. De kunstwerken van de kinderen worden op een echte expositie tentoongesteld aan zowel leerlingen, ouders als dorpsgenoten.

In oktober 2015 werd met de kunstenaar Ben Hekert gewerkt aan een blijvend kunstwerk voor school: de kinderen hebben op wandtegeltjes een afbeelding uit hun lievelingsboek geschilderd met porseleinverf. Per groep zijn de tegeltjes in een ‘schilderij’ verwerkt.

image1 image2 image3 image4 image5

In november 2014 werd met de kunstenaars Lammert Joustra en Maria Jager gewerkt aan een zelfportret (door collage techniek) en een ‘klei-schilderij’ met lievelingsdier.

_mg_0660 img_1419 img_1428 img_1429 img_1431 img_0607

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s